Кога на Гонзо паднете…

Фен съм на Левски. И ми писна…

Не бързайте с изводите. Щото ще сбъркате. Не ми е писнало от това, дето си мислите…

От „разбирачи“ ми писна. И от злобарчета също.

Да – Левски падна лошо от Спартак Търнава и тази година няма да гледаме любимия отбор в евротурнирите! Боли ме, яд ме е… но това е футбола! (Питайте феновете на Ливърпул какво им е – и те не играят в Европа, шампиони не са ставали доста повече от две поредни години… но се държат достойно – а не като разглезената част от „синята“ публика).

Да – две поредни години се разминаваме с титли и трофеи. Да – отборът не играе така, както ми се иска!

Но нито един от горепризнатите факти не е причина да изгорим Гонзо на кладата. А дори да го направим – нещата в Левски няма да се подобрят на мига и който вярва в обратното е просто наивно говедо…

Моята памет не е къса. И не съм забравил колко години съм драл гърло, за да викам: „Гонзо, Гонзо, Гонзо!“. Нито многото мачове, в които точно играта – и головете – на Георги Иванов са ме направили безкрайно щастлив.

И понеже някои „спецове“ все тичат да го сравняват със Станимир Стоилов – нямам ярък спомен за такъв незабравим кеф, който да ми е доставил Мъри като футболист.

Веднага бързам да поясня – не съм против Мъри или Наско Сираков! Напротив. И двамата ги уважавам много, ценя направеното от тях за синята идея и искрено вярвам, че те наистина някой ден ще се завърнат на „Герена“ и отново ще радват феновете на отбора на народа. Но това в никакъв случай не трябва да става за сметка на други сини легенди!

И въобще, без да мога да ви предоставя доказателства за това, мисля си, че това изкуствено и постоянно подклаждано противопоставяне по оста Гонзо-Мъри е пъклено чадо на някой, който има интерес Левски да е слаб, а публиката му – раздвоена. Не бива да го допускаме! Не бива да ставаме като агитката на един друг голям отбор и не бива омразата да взима връх над любовта.

И още едно сравнение. Помните ли мачовете с Беверен? А какво щеше да стане с прословутия син поход в Европа и участието ни в Шампионската лига – ако тогава бяхме оплюли Мъри достатъчно, за да бъде уволнен?! Помислете си хубавичко… и помислете дали сега трябва да сме крайни с Гонзо…

Не казвам, че играта на любимия отбор ми харесва. Още по-малко пък резултатите…

Но знам едно – Гонзо е мъжкар! И левскар до мозъка на костите си…

И със сигурност разбира маааааалко повече от футбол – отколкото големите „спецове“ от трибуните или надутите като балони уебпортали.

Отстрани и лесно да плюеш и да критикуваш. Но със сигурност „зад кулисите“ стават много неща, дето ако ги знаехме – нямаше да хвърляме цялата вина за състоянието на отбора само върху Гонзо. А той си трае. Не защото го е страх да ги каже, а щото така прави винаги – стиска зъби и се бори като мъж! За сините…

Гонзо не е безгрешен (никой не е) и дори наистина да не става за треньор на отбор от ранга на Левски – той сам ще си тръгне, както и обеща. И е недостойно да сме недостойни спрямо някогашния син идол по такъв елементарен и първосигнален начин. (Едни други фенове, на един друг отбор го направиха, навремето – с един голям футболист, който сега е звезда в един голям отбор… а те май са забравили как го псуваха и разплакваха когато не можеше да вкара гол на Левски).

Вярвам в Гонзо и вярвам, че заслужава не по-малко шанс от Станимир Стоилов или която и да е друга синя легенда!

Вярвам и че сините фенове няма да се поддадат лесно на сценария, който са им приготвили услужливо враговете на Левски. (И Батков не е цвете, но го предпочитам 300 пъти пред това Левски да се управлява от пернишки боклуджии, примерно! Или – недай Боже! – такива като Лупи…).

Затова имам един специален по-здрав (правописът е правилен) за враговете на Левски в овчи кожи.

Поздравът ми е кратък, но недвусмислен:

httpv://www.youtube.com/watch?v=Ll37EKHi4iw

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
, , , , , , , ,
WordPress › Грешка

Сайтът има технически проблеми.