Топ 10 (български) сайта за богатство и успех

dollar signЩе ви призная нещо.

Първоначалната ми идея за тази класация беше да направя обзор на най-добрите български блогове за богатство и успех.

Оказа се обаче, че в българската блогосфера няма чак толкова много блогове, посветени предимно на подобни теми. Тук-там се срещат отделни статии за успеха, за личностното израстване или професионалното развитие…но само толкова.

Блоговете, които са изцяло с такава насоченост почти няма или се броят на пръсти, което не е достатъчно за една представителна извадка (а още по-малко за Топ 10 класация).

Това може да бъде и не чак толкова лоша новина, разбира се. Особено ако си автор на блог с недвусмисленото заглавие Blogatstvo.com и си поставил пред себе си амбициозната задача да разпространяваш полезна информация как да направим финансовото си и личното си бъдеще по-светло, по-ярко и по-достойно за уважение и подражание… 🙂
И така – да се върнем на класацията.

В никакъв случаи не претендирам за изчерпателност – това е просто личното ми виждане към момента. Ще се радвам ако ми пишете (или направо коментирате тук) ако съм пропуснал някой друг ценен и полезен сайт. Със сигурност има такива или ще има занапред…

Още едно уточнение: за максимална обективност съм поставил като описание на сайтовете това, което са написали самите им създатели (в повечето случаи съм цитирал директно текста от „За нас“ или друг подобен раздел), където това е било възможно.

Ето кои са според мен най-добрите български сайтове по темата:

top1БОГАТСТВО.НЕТ

https:/bogatstvo.net

bogatstvo.net има за цел да предлага качествени материали в сферата на психологията на успеха, законите на богатството и парите, личната мотивация и развитие, бизнеса, финансите и икономиката. В сайта намират своето място и нетрадиционни методи, като астрология, фън-шуй и др., които ни дават възможност да усетим връзката между материалното и духовното. Всичките публикации са 100 % безплатни и достъпни за читателите на bogatstvo.net

top2NOVA VIZIA

www.novavizia.com

NovaVizia.com е най-популярният български блог за мениджмънт, бизнес и професионално развитие. Създаден е от консултантска фирма СИТА Мениджмънт Консулт ООД и има за цел да предлага качествени материали, практична информация, на достъпен език, по интерактивен начин и 100% безплатно за читателите – за да могат те да се обогатяват, развиват, откриват нови идеи и решения за своята работа и своя бизнес.

top3ФИНАНСОВА ГРАМОТНОСТ (Уроците на Богатия Татко)

www.bogatstvo.info

Богатството и свободата започват от ума. Неграмотен и необразован човек не може да е богат и свободен. Училищното образование, макар че дава обща грамотност и култура, не учи хората как да бъдат здрави, богати и свободни. Ето защо имате нужда от нас… Мисията ни е да ви помогнем да станете богати и свободни. Изберете богатството! За целта трябва да проявите желание, готовност за учене и постоянство. Ако усвоите навиците, за които става дума тук, само за 12 месеца ще преобразите живота си. Елате и вижте!

top4УЧЕБНИКА.КОМ

www.uchebnika.com

www.uchebnika.com е електронно издание за кариера и кариерно развитие. Целта ни е да предоставим безплатно небходимите знания и умения, от които се нуждаеш, за да постигнеш пълно удовлетворение от сферата, в която си решил да се развивш. За да постигнеш желаните резултати е необходимо да работиш здраво, да имаш необходимите умения, съобразителност и лидерски качества. Когато усвоиш уменията, които са ти нужни ще получиш не само работата, за която мечтаеш, но и ще си и по-добър човек. Говорим за качества като: лидерски умения, работа в екип, висока лична ефективност, способност за вземане на решения под стрес и много други. Кога беше последният път когато някой ти обясни как да развиeш тези качества?

top5КРЕАТИВЕН.КОМ

www.kreativen.com

Креативен.ком – блог за блогъри и уебмастъри! Казвам се Димитър Николов и съм консултант по интернет маркетинг, живеещ в София. Каква бе идеята ми, благодарение на която създадох този сайт? Да помогна на българските блогъри и на развитието на българската блогосфера. Нищо повече, нищо по-малко. Тук споделям съвети от личен опит, ресурси, които всеки си струва да погледне, интервюта с колеги, важни новини. Казано накратко, споделям и дискутирам това, от което се интересувам. Ако и вие сте като мен, надявам се този сайт да ви хареса и да ви бъде полезен!


top6СПРИ И ПОМИСЛИ! (блог на Майк Рам)

https:/spriipomisli.blogspot.com

Закъде бързаме? Струва ли си това, което правим? Какво искаме от живота? Забързани в ежедневието си забравяме да се замислим над тези въпроси. Спри и помисли! Така можеш да направиш живота си по-добър. Моята вяра е, че мениджмънтът, е дело на всеки, защото всеки управлява собствения си живот. Това е основната идея, която проповядвам. Мисията, която съм поел, е да ви помогна (доколкото мога) да управлявате живота си по-добре. С този блог искам да споделя своите мисли и своя опит в управлението на хора (включително и на себе си), за да направим първата стъпка към по-прост, по-лесен и по-щастлив живот. А тя е: Спри и помисли!

top7АЗ МОГА (блог на Горги Танев)

https:/az-moga.com

В блога ще намерите интересни, иновативни и нестандартни статии. Тематиката е: Мениджмънт, Образование, Развитие, Идеи и иновации, Креативност, Икономика, Астрология, Психология, Коучинг, Филми, Книги, Езотерика и табута и др. Обичам да работя ефективно и да правя анализи. Идват ми стандартни, нестандартни, причудливи, ефективни, иновативни и креативни идеи. Отдава ми се да мисля различно и да намирам решения там, където други не успяват да видят решение.

top11

iNSPIRE LEARNING

www.inspirelearning.net

Целта на този блог е да бъде независимо издание, което да предлага полезни, интересни и достъпни материали за обучения и развитие. Да разпространява и популяризира новини и информация от съответния бранш. Да бъде вдъхновение за своите читатели по техния път на развитие и обогатяване, като им помага да откриват нови идеи, решения и различни гледни точки.

top9БЛОГИАДА

https:/blogiada.net

Сайт за Уеб и БГ бизнес. Съдържа и поредиця от статии за успехът в бизнеса.

top10yourE-books.biz (Богатство и успех)

https:/youre-books.biz

Сайт за литература, електронни и аудио книги. Връзката е конкретно към раздела за безплатни книги на тема „Богатство и успех“

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
, ,
WordPress › Грешка

Сайтът има технически проблеми.